Accueil » Recepty » Sladké a pikantní – vychutnejte si kousek lahodného citronového koláče!

Sladké a pikantní – vychutnejte si kousek lahodného citronového koláče!

Citronový koláč s pusinkami je jedním z nejoblíbenějších dezertů na světě. Vyznačuje se jedinečnou kombinací sladké a pikantní chuti, což z něj činí skvělou pochoutku pro všechny příležitosti.

Trpká citronová chuť smíchaná s nadýchanou pusinkovou polevou vytváří neodolatelnou kombinaci, kterou nelze překonat. Nejenže je lahodná, ale také se snadno připravuje.

S několika jednoduchými ingrediencemi můžete během chvilky připravit lahodný citronový koláč s pusinkami.

Tento recept vám poskytne všechny tipy a triky, které potřebujete k tomu, abyste pokaždé připravili dokonalý citronový koláč s pusinkami.

Tak na co ještě čekáte? Pusťte se do pečení! Podle tohoto snadného receptu připravte lahodný citronový koláč, který bude každý žádat o druhé!

Složení (podává se pro 4 osoby)

  • 1 (9palcová) předpečená koláčová kůrka
  • 1 šálek krystalového cukru
  • 4 lžíce kukuřičného škrobu
  • 2 polévkové lžíce hladké mouky
  • 1/2 lžičky soli
  • 1 1/2 šálku vody
  • 3 velké žloutky, lehce našlehané
  • 3 lžíce másla
  • 1/2 šálku čerstvě vymačkané citronové šťávy
  • 1 lžička strouhané citronové kůry
  • 3 velké bílky, při pokojové teplotě
  • 6 polévkových lžic krystalového cukru
  • Zdobení: 1: (Volitelně) Šlehačka:
    • 1/2 šálku husté smetany, vychlazené
    • 2 lžíce krystalového cukru
Přečtěte si také  Vyžeňte brouky nadobro: 4 vyzkoušená babiččina tajemství pro domov bez škůdců přírodní cestou!

Metoda

1. Předehřejte troubu na 375 °C. Předpečený koláčový korpus vložte do 9palcového koláčového talíře.

2. Ve středním hrnci smíchejte 1 šálek krystalového cukru, kukuřičný škrob, mouku a sůl. Postupně vmíchejte vodu a žloutky. Vařte na mírném ohni za stálého míchání, dokud směs nezhoustne a nezačne vřít. Vařte 1 minutu. Odstavte z ohně a vmíchejte máslo, citronovou šťávu a kůru. Nechte 5 minut vychladnout.

3. Citronovou náplň nalijte do připraveného koláčového korpusu a rovnoměrně rozetřete.

4. Ve středně velké míse vyšlehejte bílky do pěny. Postupně přidejte 6 lžic cukru a šlehejte, dokud se nevytvoří tuhé špičky. Rozetřete pusinky na vrch koláče a utěsněte je až k okraji těsta.

5. Pečeme v předehřáté troubě 10 minut nebo dokud pusinky nezezlátnou.

(Volitelně) Šlehačka:

1. Ve středně velké míse šlehejte smetanu, dokud nezačne houstnout. Postupně přidejte 2 lžíce cukru a pokračujte ve šlehání, dokud se nevytvoří měkké špičky.

Přečtěte si také  Co si takhle vyrobit vlastní pizzu Margharita (nebo jinou)? Objevte výhody domácí pizzy!

2. Podávejte na kousku citronového koláče.

Původ citronového koláče

Předpokládá se, že citronový koláč vznikl v 18. století. Jeho první známý recept byl zveřejněn v kuchařské knize Alexandra Frehse v roce 1720.

V 19. století se tento pokrm stal ve Spojených státech klasikou a dodnes je oblíbeným dezertem. Kombinace trpké citronové náplně, sladkých pusinek a nadýchaného těsta z něj dělá dokonalou pochoutku pro každou příležitost.

mm
O autorze, Susan