Accueil » Stráže » Recept na boloňské špagety bez námahy během týdne

Recept na boloňské špagety bez námahy během týdne

Doba přípravy: 15 minut Doba vaření: 35 minut

Recept na boloňské špagety (podáváme 4)

Ingredience

  • 14 oz špaget
  • 14 oz libového mletého hovězího masa
  • 1 velká cibule nakrájená nadrobno
  • 2 stroužky česneku, mleté
  • 2 oloupané a nakrájené mrkve
  • 2 řapíky celeru, nakrájené
  • 28 oz konzervovaných sekaných rajčat
  • 2 polévkové lžíce rajčatového protlaku
  • 1 šálek červeného vína
  • 1 čajová lžička sušeného oregana
  • 1 čajová lžička sušené bazalky
  • Sůl a pepř podle chuti
  • 2 lžíce olivového oleje
  • Nastrouhaný parmazán k podávání

Celkový počet kalorií na porci: 654 kalorií

Pokyny

  • Olivový olej rozehřejte na velké pánvi na středním plameni (přibližně 180 °C/356 °F).
  • Přidejte na pánev cibuli, česnek, mrkev a celer. Smažte, dokud zelenina nezměkne, asi 5 minut.
  • Do pánve přidejte mleté hovězí maso. Lžící maso rozmělněte a vařte, dokud nezhnědne a není propečené.
  • Vmíchejte konzervovaná rajčata, rajčatový protlak a červené víno. Přidejte oregano, bazalku, sůl a pepř. Směs nechte mírně povařit.
  • Snižte teplotu (přibližně 120 °C/250 °F) a nechte omáčku vařit alespoň 30 minut. Čím déle se bude vařit, tím bude chutnější.
  • Zatímco se omáčka vaří, připravte špagety podle návodu na obalu.
  • Špagety dobře slijte a rozdělte je na čtyři talíře. Na každou porci nalijte velké množství boloňské omáčky.
  • Ozdobte strouhaným parmazánem a ihned podávejte. Užijte si domácí boloňské špagety!
  • Přečtěte si také  Test osobnosti: Jste stvořeni pro světla reflektorů, nebo jste raději ve stínu? Zjistěte to výběrem peříčka

    Šťastné vaření!

     

    Voir cette publication sur Instagram

     

    Une publication partagée par WYLDE MOON (@wyldemoon)

    Příprava zdravějších boloňských špaget

    Boloňské špagety se mohou stát chutným zdravým jídlem díky několika snadným výměnám ingrediencí. Chcete-li vytvořit zdravější verzi, nahraďte klasické mleté hovězí maso libovým krůtím nebo dokonce zeleninovou náhražkou.

    Zařaďte do omáčky více zeleniny: nastrouhaná mrkev, cuketa a paprika sotva změní strukturu, ale dodají omáčce novou hloubku chuti i vitamíny.

    Když místo obvyklých bílých těstovin použijete celozrnné špagety, dodáte si vlákninu a budete déle sytí.

    Správné skladování boloňských špaget

    Správné skladování zajistí, že vaše boloňské špagety zůstanou čerstvé a chutné. Po přípravě by se Spaghetti Bolognese měly do dvou hodin vychladit a uložit do chladničky ve vzduchotěsné nádobě.

    V lednici vydrží až 3-4 dny. . Chcete-li prodloužit jeho životnost, můžete ho zmrazit – vydrží vám až tři měsíce.

    Přečtěte si také  Hlavolam: Dokážete vyluštit šifru a najít chybějící číslo do 45 sekund?

    V případě potřeby ji stačí rozmrazit v chladničce, dokud nebude připravena k ohřevu.

    Návrhy na servírování boloňských špaget

    Ke boloňským špagetám se skvěle hodí čerstvý zelený salát s jednoduchou zálivkou z oleje a octa, která vyváží vydatnou a bohatou boloňskou omáčku.

    Pokud si pochutnáváte na chlebu plátek česnekového chleba se dokáže vyrovnat výrazným chutím tohoto pokrmu.

    K pití si dejte sklenici červené víno střední chuti jako je Merlot nebo Chianti, se dobře hodí k boloňské omáčce s rajčaty.

    Pro děti nebo ty, kteří dávají přednost nealkoholickým variantám, je k dispozici osvěžující ledový čaj nebo sklenici perlivé vody s plátkem citronu jsou vynikající volbou.

    mm
    O autorze, Daniel
    S Gabistretch se snažím vybírat a nabízet vám ty nejlepší zprávy současnosti, a to jak o Qi a testech osobnosti, tak o denních zprávách. Každé ráno také zveřejňuji horoskop dne.