Accueil » Recepty » Recept na BBQ dětská žebírka bez námahy

Recept na BBQ dětská žebírka bez námahy

Doba přípravy: 20 minut Doba vaření: 3 hodiny a 10 minut

Recept na BBQ dětská žebra

Ingredience (4 porce)

  • 2 stojany na žebra pro miminka (asi 4 libry/1,8 kilogramu)
  • 1/4 šálku hnědého cukru (60 gramů)
  • 1/4 šálku papriky (60 gramů)
  • 1 polévková lžíce černého pepře (15 gramů)
  • 1 polévková lžíce soli (15 gramů)
  • 1 polévková lžíce chilli (15 gramů)
  • 1 polévková lžíce česnekového prášku (15 gramů)
  • 1 čajová lžička cibulového prášku (5 gramů)
  • 2 šálky barbecue omáčky (475 mililitrů)

Kalorie na porci: 890 kcal

Metoda

  • Předehřejte troubu na 275 °F (135 °C).
  • Opláchněte žebra pod studenou vodou a osušte papírovými utěrkami.
  • V misce smíchejte hnědý cukr, papriku, černý pepř, sůl, chilli prášek, česnekový prášek a cibulový prášek. Toto bude vaše koření.
  • Hojně naneste koření na všechna žebra a ujistěte se, že jsou obě strany dobře potažené.
  • Žebra položte na pekáč, přikryjte alobalem a vložte do předehřáté trouby. Pečte 2,5 až 3 hodiny, nebo dokud maso nezměkne a snadno se odtáhne od kosti.
  • Když jsou žebra téměř hotová, předehřejte gril na střední teplotu, asi 350 °F (175 °C).
  • Vyjměte žebra z trouby a opatrně vyhoďte alobal. Žebra bohatě potřeme barbecue omáčkou.
  • Žebírka položte na gril a opékejte asi 5 minut z každé strany, nebo dokud omáčka nezkaramelizuje a lehce zuhelnatí. Dávejte na ně dobrý pozor, abyste se nespálili.
  • Jakmile budete hotová, sundejte žebra z grilu a před podáváním je nechte pár minut odpočinout. Díky tomu se šťáva znovu rozprostře v mase a vaše žebra jsou vlhká a chutná.
  • Přečtěte si také  Lahodně sladký a slaný rajčatový koláč - ideální na Velikonoce!

    Vychutnejte si svá lahodná BBQ Baby Back Ribs podávaná se salátem coleslaw, hranolky nebo klasickým kukuřičným chlebem pro skutečně uspokojivé jídlo!

    Výroba zdravější verze BBQ dětských zadních žeber

    Můžete snadno vytvořit zdravější verzi našich chutných BBQ baby back ribs, aniž byste ztratili lahodnou chuť.

    Nahraďte obvyklou cukrem plněnou BBQ omáčku a domácí verze . Použijte rajčata, ocet, hořčici, sladidlo, jako je med nebo javorový sirup, a koření, abyste vytvořili omáčku, která je lahodná a nezvyšuje hladinu cukru.

    Dodatečně, párování žebírek s čerstvým salátem bohatým na vlákninu nebo grilovanou zeleninou dokáže vyvážit vaše jídlo a přidat mu zdravý šmrnc.

    Uložení zadních žeber vašeho BBQ dítěte

    Zbytky zadních žeber vašeho BBQ dítěte lze bezpečně uložit a později si je vychutnat. Jakmile dojedete, nechte je vychladnout a poté je zabalte do hliníkové fólie nebo uložte do vzduchotěsných nádob.

    Přečtěte si také  4 znamení zvěrokruhu, kterým je letos v srpnu předurčen úspěch a klid!

    V lednici vydrží 3-4 dny . Pro delší dobu skladování je můžete zamrazit, kde vydrží až 3 měsíce. Před opětovným ohřevem nezapomeňte přes noc rozmrazit v lednici.

    Návrhy na párování BBQ dětských zadních žeber

    Uzená chuť a bohatá omáčka BBQ baby back ribs se hodí k různým přílohám. Chcete-li jídlo, které se opravdu hodí, spojte svá žebírka s klasickými přílohami, jako je smetanový bramborový salát, límcová zelenina nebo sladký kukuřičný chléb.

    Na nápoje, tradiční jižní sladký ledový čaj skvěle doplňuje chutě. Máte-li chuť na sklenku vína, ovocný a pikantní Zinfandel nebo Syrah mohou účinně vyvážit vydatné chutě žeber.

    Tipy pro rychlou přípravu dětských žeber na grilování

    Pokud máte málo času, příprava BBQ dětských zadních žeber nemusí být celodenní záležitostí. V troubě nejprve pečte žebra, namažte je marinádou a poté přikryjte alobalem.

    Přečtěte si také  Ne, italská kuchyně není jen pizza Margherita a těstoviny! Cestujte s námi a objevujte nové italské chutě

    To pomůže zjemnit žebra a naplnit je chutí, aniž by to zabralo příliš mnoho času. Až budete připraveni servírovat, jednoduše je dochuťte na grilu a získáte lahodný kouřový závěr.

    Vytváření jídel ze zbytků BBQ dětských zadních žeber

    Pokud máte nějaká zbylá žebra BBQ baby back, lze je znovu použít na různé pokrmy.

    Oni mohou být :

    • nastrouhaný a přidán do pikantního salátu pro punč bílkovin,
    • nakrájíme a hodíme do smažení,
    • nebo vyrobené do sendvičů na rychlý oběd.

    Případně můžete zbytky zakomponovat do domácí pizzy nebo zábalů pro jedinečně chutný twist.

    mm
    O autorze, Susan