Obsah
Doba přípravy: 2 hodiny a 15 minut . Doba přípravy: 10-12 minut
Tento recept na jižanské smažené kuře je lahodný, křupavý a křehký, snadno se připravuje a je ideální pro rodinnou večeři.
Seznam ingrediencí je jednoduchý a levný a postup je vhodný pro začátečníky. Doufám, že si na něm pochutnáte!
Složení (podává se pro 4 osoby)
- 4 kuřecí kousky s kostí (asi 2 libry, 900 gramů)
- 2 šálky podmáslí (475 mililitrů)
- 2 šálky hladké mouky (250 gramů)
- 1 polévková lžíce papriky (6,8 gramu)
- 1 polévková lžíce česnekového prášku (9,6 gramu)
- 1 polévková lžíce cibulového prášku (8 gramů)
- 1 čajová lžička kajenského pepře (2 gramy)
- Sůl a pepř podle chuti
- 4 šálky rostlinného oleje na smažení (1 litr)
Celkový počet kalorií na porci: přibližně 500 kalorií
Metoda
Užijte si domácí jižanské smažené kuře a nezapomeňte se podělit o své názory! Vaše zpětná vazba je pro mě důležitá.
Zdravější pojetí jižanského smaženého kuřete
Tradiční jižanské smažené kuře je sice oblíbené, ale je možné ho odlehčit, aniž by utrpěla jeho chuť.
Pro zdravější obměnu tohoto oblíbeného pohodlného jídla, zkuste kuře místo smažení upéct nebo usmažit na vzduchu. .
Na obalení použijte směs celozrnné mouky a pro maximální chuť je důkladně ochuťte bylinkami a kořením.
Tato drobná vylepšení mohou výrazně snížit obsah kalorií a tuku.
Skladování jižanského smaženého kuřete
Správné skladování jižanského smaženého kuřete je klíčem k zachování jeho chuti a struktury.
Po vychladnutí vložte kousky kuřete do vzduchotěsné nádoby nebo sáčku. Ihned je uložte do chladničky a spotřebujte do tří až čtyř dnů.
Ohřívání: Kuře ohřejte na teplém místě, vyhněte se mikrovlnné troubě kuře v ní může změknout a rozmočit se. Místo toho ho ohřejte v troubě při nízké teplotě, aby se obnovila jeho původní křupavost.
Ideální kombinace s jižanským smaženým kuřetem
Jižanské smažené kuře je neuvěřitelně univerzální a dobře se kombinuje s různými přílohami. Často se podává s klasickými jižanskými pokrmy, jako je např. zelný salát, kukuřičný chléb nebo bramborová kaše. .
Nakládaná zelenina nebo lehký zelený salát mohou dodat osvěžující kontrast k bohatosti kuřete.
Jako doplněk k jídlu se skvěle hodí lehké pivo nebo ledový sladký čaj.
Tipy pro úsporu času při přípravě jižanského smaženého kuřete
I když domácí smažené kuře stojí za námahu, existují způsoby, jak zkrátit dobu přípravy v náročných dnech. Jedním z tipů je kuře předem naporcovat a opéct a uložit ho do lednice, dokud nebude připravené k přípravě. Případně můžete uvařit větší dávky a některé zmrazit pro pozdější použití. Další strategií, která šetří čas, je použití fritézy nebo fritovacího hrnce, v nichž lze připravit více kusů najednou.
Nápady na zbytky smaženého kuřete
Pokud vám zbylo jižanské smažené kuře, nenechte ho přijít nazmar. Maso můžete nakrájet na saláty, sendviče nebo wrapy nebo z něj připravit kuřecí salát. Zbytky kuřecího masa můžete také použít v receptech, jako je domácí kuřecí koláč, kuře s vaflemi, nebo je přidat do polévek či dušených pokrmů, abyste si dodali bílkoviny.