Accueil » Stráže » Lahodný recept na jižanské smažené kuře pro náročné dny

Lahodný recept na jižanské smažené kuře pro náročné dny

Doba přípravy: 2 hodiny a 15 minut . Doba přípravy: 10-12 minut

Tento recept na jižanské smažené kuře je lahodný, křupavý a křehký, snadno se připravuje a je ideální pro rodinnou večeři.

Seznam ingrediencí je jednoduchý a levný a postup je vhodný pro začátečníky. Doufám, že si na něm pochutnáte!

Složení (podává se pro 4 osoby)

  • 4 kuřecí kousky s kostí (asi 2 libry, 900 gramů)
  • 2 šálky podmáslí (475 mililitrů)
  • 2 šálky hladké mouky (250 gramů)
  • 1 polévková lžíce papriky (6,8 gramu)
  • 1 polévková lžíce česnekového prášku (9,6 gramu)
  • 1 polévková lžíce cibulového prášku (8 gramů)
  • 1 čajová lžička kajenského pepře (2 gramy)
  • Sůl a pepř podle chuti
  • 4 šálky rostlinného oleje na smažení (1 litr)

Celkový počet kalorií na porci: přibližně 500 kalorií

Metoda

  • Nejprve vložte kousky kuřete do velké mísy a zalijte je podmáslím. Přikryjte je potravinářskou fólií a nechte marinovat v chladničce alespoň 2 hodiny, nebo pokud možno přes noc.
  • V samostatné misce smíchejte mouku, papriku, česnekový prášek, cibulový prášek, kajenský pepř a špetku soli a pepře.
  • Kuře vyjměte z chladničky. Kuře po jednom kousku obalujte v moučné směsi, aby bylo zcela obalené. Přebytečnou mouku oklepejte.
  • Předehřejte fritézu nebo velký hrnec na 175 °C a přidejte rostlinný olej.
  • Každý kousek kuřete opatrně vložte do rozpáleného oleje. Smažte asi 10-12 minut, nebo dokud kuře není zlatohnědé a propečené. Ujistěte se, že vnitřní teplota kuřete dosahuje 74 °C (165 °F).
  • Vyjměte kuře z oleje a položte ho na kuchyňský papír, aby z něj odkapal přebytečný olej.
  • Postup opakujte se zbývajícími kousky kuřete. Podávejte horké s oblíbenými přílohami a připravte si chutné, syté a snadné jídlo.
  • Přečtěte si také  Test osobnosti: Vyberte si podzimní list a zjistěte, zda jste odvážný riskantní člověk, nebo se rozhodujete opatrně!

    Užijte si domácí jižanské smažené kuře a nezapomeňte se podělit o své názory! Vaše zpětná vazba je pro mě důležitá.

    Zdravější pojetí jižanského smaženého kuřete

    Tradiční jižanské smažené kuře je sice oblíbené, ale je možné ho odlehčit, aniž by utrpěla jeho chuť.

    Pro zdravější obměnu tohoto oblíbeného pohodlného jídla, zkuste kuře místo smažení upéct nebo usmažit na vzduchu. .

    Na obalení použijte směs celozrnné mouky a pro maximální chuť je důkladně ochuťte bylinkami a kořením.

    Tato drobná vylepšení mohou výrazně snížit obsah kalorií a tuku.

    Skladování jižanského smaženého kuřete

    Správné skladování jižanského smaženého kuřete je klíčem k zachování jeho chuti a struktury.

    Po vychladnutí vložte kousky kuřete do vzduchotěsné nádoby nebo sáčku. Ihned je uložte do chladničky a spotřebujte do tří až čtyř dnů.

    Ohřívání: Kuře ohřejte na teplém místě, vyhněte se mikrovlnné troubě kuře v ní může změknout a rozmočit se. Místo toho ho ohřejte v troubě při nízké teplotě, aby se obnovila jeho původní křupavost.

    Přečtěte si také  5 geniálních nápadů na rozdělení místností, kterým neodoláte

    Ideální kombinace s jižanským smaženým kuřetem

    Jižanské smažené kuře je neuvěřitelně univerzální a dobře se kombinuje s různými přílohami. Často se podává s klasickými jižanskými pokrmy, jako je např. zelný salát, kukuřičný chléb nebo bramborová kaše. .

    Nakládaná zelenina nebo lehký zelený salát mohou dodat osvěžující kontrast k bohatosti kuřete.

    Jako doplněk k jídlu se skvěle hodí lehké pivo nebo ledový sladký čaj.

    Tipy pro úsporu času při přípravě jižanského smaženého kuřete

    I když domácí smažené kuře stojí za námahu, existují způsoby, jak zkrátit dobu přípravy v náročných dnech. Jedním z tipů je kuře předem naporcovat a opéct a uložit ho do lednice, dokud nebude připravené k přípravě. Případně můžete uvařit větší dávky a některé zmrazit pro pozdější použití. Další strategií, která šetří čas, je použití fritézy nebo fritovacího hrnce, v nichž lze připravit více kusů najednou.

    Přečtěte si také  Zvládněte umění prostoru: 5 praktických tipů pro výběr a použití dělicích stěn v místnosti

    Nápady na zbytky smaženého kuřete

    Pokud vám zbylo jižanské smažené kuře, nenechte ho přijít nazmar. Maso můžete nakrájet na saláty, sendviče nebo wrapy nebo z něj připravit kuřecí salát. Zbytky kuřecího masa můžete také použít v receptech, jako je domácí kuřecí koláč, kuře s vaflemi, nebo je přidat do polévek či dušených pokrmů, abyste si dodali bílkoviny.

    mm
    O autorze, Daniel
    S Gabistretch se snažím vybírat a nabízet vám ty nejlepší zprávy současnosti, a to jak o Qi a testech osobnosti, tak o denních zprávách. Každé ráno také zveřejňuji horoskop dne.