Tento klasický italský dezert je lehký, krémový a plný chuti. Navíc je jeho příprava neuvěřitelně jednoduchá a nevyžaduje žádné pečení.
Vše, co potřebujete, jsou prsty namočené v espressu, sýr mascarpone a šlehačka. Navrstvěte je na sebe a posypte kakaovým práškem pro dokonalý závěr.
Dnes vám ukážu, jak připravit dokonalé tiramisu od začátku do konce. Vše, co potřebujete, je několik jednoduchých ingrediencí a nějaký čas na sestavení vrstev. Vychutnejte si sladkou chuť Itálie u vás doma, když si připravíte tento tradiční dezert.
Pusťme se do přípravy tohoto lahodného receptu na tiramisu!
Ingredience (podává se pro 4 osoby)
- 3 žloutky
- 1/4 šálku bílého cukru
- 1/3 šálku vína Marsala
- 1/2 libry sýra mascarpone
- 1 1/4 šálku husté smetany
- 1 lžička vanilkového extraktu
- 24 dámských prstů
- 3 polévkové lžíce neslazeného kakaového prášku, na poprášení
- Předehřejte troubu na 325 stupňů Fahrenheita.
Metoda
1. Předehřejte troubu na 325 stupňů Fahrenheita.
2. Ve středně velké míse šlehejte žloutky a cukr, dokud směs nezíská světle žlutou barvu. Přidejte víno Marsala a jemně promíchejte. Odstavte stranou.
3. V samostatné míse vyšlehejte sýr mascarpone a hustou smetanu do husté a krémové konzistence. Přidejte vanilkový extrakt a dobře promíchejte.
4. Žloutkovou směs vmíchejte do směsi mascarpone, dokud se dobře nespojí. Odstavte.
5. Položte beránčí prsty na plech a pečte 10 minut, nebo dokud nejsou lehce opečené. Nechte je zcela vychladnout.
6. Polovinu dámských prstů dejte do 9palcové čtvercové zapékací misky. Rozetřete na ně polovinu mascarpone směsi a poté je pokryjte zbývajícími prsty. Zbylou směs mascarpone rozetřete na ladyfingers.
7. Kakaový prášek posypeme na povrchu tiramisu. Před podáváním uložte do chladničky na nejméně 2 hodiny.
Voir cette publication sur Instagram
Historie tiramisu
Tiramisu je italský dezert, který se poprvé objevil v 60. letech 20. století. Předpokládá se, že ho vytvořil cukrář ve městě Treviso.
Název dezertu znamená v italštině „pick me up“. a předpokládá se, že byl vytvořen, aby lidem dodal energii po dlouhém pracovním dni.
Původní recept se skládal ze střídajících se vrstev sušenek ladyfinger a směsi vajec, cukru a sýru mascarpone. Směs se pak ochutila kávou a kakaovým práškem a navrch se přidal další sýr mascarpone a kakaový prášek.