Accueil » Recepty » Dopřejte si dekadentní lahodnost tiramisu!

Dopřejte si dekadentní lahodnost tiramisu!

Tento klasický italský dezert je lehký, krémový a plný chuti. Navíc je jeho příprava neuvěřitelně jednoduchá a nevyžaduje žádné pečení.

Vše, co potřebujete, jsou prsty namočené v espressu, sýr mascarpone a šlehačka. Navrstvěte je na sebe a posypte kakaovým práškem pro dokonalý závěr.

Dnes vám ukážu, jak připravit dokonalé tiramisu od začátku do konce. Vše, co potřebujete, je několik jednoduchých ingrediencí a nějaký čas na sestavení vrstev. Vychutnejte si sladkou chuť Itálie u vás doma, když si připravíte tento tradiční dezert.

Pusťme se do přípravy tohoto lahodného receptu na tiramisu!

Ingredience (podává se pro 4 osoby)

  • 3 žloutky
  • 1/4 šálku bílého cukru
  • 1/3 šálku vína Marsala
  • 1/2 libry sýra mascarpone
  • 1 1/4 šálku husté smetany
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 24 dámských prstů
  • 3 polévkové lžíce neslazeného kakaového prášku, na poprášení
  • Předehřejte troubu na 325 stupňů Fahrenheita.
Přečtěte si také  Hlavolam: Dokážete vypočítat hodnotu každého psa za maximálně 35 sekund?

Metoda

1. Předehřejte troubu na 325 stupňů Fahrenheita.

2. Ve středně velké míse šlehejte žloutky a cukr, dokud směs nezíská světle žlutou barvu. Přidejte víno Marsala a jemně promíchejte. Odstavte stranou.

3. V samostatné míse vyšlehejte sýr mascarpone a hustou smetanu do husté a krémové konzistence. Přidejte vanilkový extrakt a dobře promíchejte.

4. Žloutkovou směs vmíchejte do směsi mascarpone, dokud se dobře nespojí. Odstavte.

5. Položte beránčí prsty na plech a pečte 10 minut, nebo dokud nejsou lehce opečené. Nechte je zcela vychladnout.

6. Polovinu dámských prstů dejte do 9palcové čtvercové zapékací misky. Rozetřete na ně polovinu mascarpone směsi a poté je pokryjte zbývajícími prsty. Zbylou směs mascarpone rozetřete na ladyfingers.

7. Kakaový prášek posypeme na povrchu tiramisu. Před podáváním uložte do chladničky na nejméně 2 hodiny.

 

Voir cette publication sur Instagram

Přečtěte si také  Neuvěříte těmto 8 srdcervoucím momentům, kdy se každý rodič tajně rozpláče nad návratem do školy!

 

Une publication partagée par APLENTY (@aplentyfood)

Historie tiramisu

Tiramisu je italský dezert, který se poprvé objevil v 60. letech 20. století. Předpokládá se, že ho vytvořil cukrář ve městě Treviso.

Název dezertu znamená v italštině „pick me up“. a předpokládá se, že byl vytvořen, aby lidem dodal energii po dlouhém pracovním dni.

Původní recept se skládal ze střídajících se vrstev sušenek ladyfinger a směsi vajec, cukru a sýru mascarpone. Směs se pak ochutila kávou a kakaovým práškem a navrch se přidal další sýr mascarpone a kakaový prášek.

mm
O autorze, Susan